Privacyverklaring

Doel van deze verklaring

Deze privacyverklaring legt uit hoe we de persoonsgegevens verwerken die we van je verzamelen of die je aan ons verstrekt wanneer je onze website (www.primark.com (onze "Site")) bezoekt, die we verzamelen door onze verschillende sociale mediakanalen zoals Facebook, Instagram of Twitter of die je op een andere manier aan ons verstrekt. "Persoonsgegevens" is informatie zoals je naam, e-mailadres, IP-adres, device identifier en informatie over je voorkeuren.

Deze verklaring is ook van toepassing op bezoekers van de volgende websites:

Als je besluit om je kandidaat te stellen voor een rol via onze Careers website, ontvang je een afzonderlijke privacyverklaring.

Deze privacyverklaring vertelt je ook hoe je je rechten kan uitoefenen (waaronder het recht om bezwaar te maken tegen sommige van de gegevensverwerking die we uitvoeren). Je vindt meer informatie over je rechten en hoe je ze kan uitoefenen in de rubriek "Je rechten" hierna.

Wie zijn we?

De volgende Primark entiteiten zijn verantwoordelijk voor het gebruik van de in deze verklaring beschreven gegevens. Wanneer we verwijzen naar "Primark", "we”, "ons" of "wij" in deze verklaring en elders op de Site, bedoelen we:

  • Primark Stores Limited (geregistreerd onder bedrijfsnummer 00453448 met hoofdkwartier in Weston Centre, 10 Grosvenor Street, London, W1K 4QY Verenigd Koninkrijk); en

  • Primark Limited (geregistreerd onder bedrijfsnummer IE047371 met hoofdkwartier in Arthur Ryan House 22-24 Parnell Street Dublin, D01 P7W2 Ierland).

De hierboven beschreven entiteiten handelen als afzonderlijke "gegevensbeheerders" onder de wetgeving inzake gegevensbescherming van de persoonsgegevens die worden beschreven in deze verklaring en handelen soms als "gezamenlijke gegevensbeheerders" wanneer ze samen verantwoordelijk zijn voor de verwerking van je persoonsgegevens. We kunnen de informatie die we over je verzamelen delen met bedrijven in onze groep. Dit omvat lokale Primark entiteiten die onze winkels en websites beheren. De informatie wordt gedeeld voor de hierna beschreven doelen in deze verklaring.

Je vindt informatie over hoe je je rechten kunt uitoefenen, en met wie je contact kunt opnemen in de rubriek "Je rechten" hierna.

Primark heeft Bird & Bird DPO Services SRL aangewezen als de functionaris voor gegevensbescherming. Je kan contact opnemen met de functionaris voor gegevensbescherming op: dataprotection@primark.ie.

Welk informatie verzamelen we over jou?

We verzamelen de volgende informatie over je wanneer je onze Site bezoekt:

1. Informatie over je interacties met de Site

Hoe gebruiken we deze gegevens?

Wanneer je onze Site gebruikt, verzamelen we:

  • Informatie over je gebruik van onze Site, zoals standaard internetloginformatie en gegevens over gedragspatronen van de gebruiker (zoals surfpatronen en verblijftijd); en

  • Informatie over je toestel - waaronder je IP-adres (en locatie), besturingssysteem en browser type.

We gebruiken deze informatie om:

  • de veiligheid van onze Site te bewaren en om trends te identificeren zodat we de prestatie van de Site kunnen verbeteren;

  • te begrijpen of de Site correct werkt (bv. als links zijn gebroken en moeten worden hersteld);

  • de Site af te stemmen op je interesses, om ervoor te zorgen dat de inhoud van de Site zo efficiënt mogelijk wordt voorgesteld voor je en om je te helpen sneller toegang te krijgen tot de informatie waarnaar je op zoek bent;

  • je in te lichten over onze marketingactiviteiten, als we je toestemming daarvoor hebben;

  • je voorkeuren te herinneren in je interacties met ons;

  • ons en derden toe te staan je relevante advertenties aan te bieden; en

  • geaggregeerde gebruikersinformatie te analyseren met andere interacties die gebruikers hebben met Primark om ons aanbod steeds te verbeteren en ons te helpen beslissingen te nemen over de soorten advertenties die we kopen.

Google zal je persoonsgegevens gebruiken, zoals je IP-adres, als je de Google Maps functie gebruikt op onze Site om de dichtstbijzijnde winkel te vinden. Voor meer informatie, raadpleeg Google's Privacybeleid.

Gegevens die we verzamelen met behulp van niet-essentiële cookies worden gebruikt op basis van je toestemming. Alle andere informatie die we verzamelen over je gebruik van onze Website wordt gebruikt op de basis dat dit nodig is ten behoeve van onze gerechtvaardigde belangen om onze Site te onderhouden en te bewaren, ze aan te passen aan onze gebruikers, ze te beveiligen en onze goederen en diensten te promoten aan klanten. We zullen deze informatie niet verwerken voor deze doelen als dat een ongerechtvaardigde inmenging zou zijn in je eigen belangen, rechten en vrijheden.

Voor meer informatie over hoe we volgtechnologie, zoals cookies, gebruiken, en hoe je volgtechnologie en cookies kan beheren op onze Site, raadpleeg ons Cookiebeleid.

Hoelang bewaren we deze informatie?

We bewaren je informatie niet langer dan nodig. We bewaren informatie over je bezoek aan onze Site voor verschillende tijdsperiodes afhankelijk waarvan de informatie wordt gebruikt. Het kan gaan om van paar minuten en tot 2 jaar, tenzij de informatie wordt bewaard voor marketingdoeleinden, de informatie wordt in dat geval bewaard tot we geen activiteit hebben gezien van de contactpersoon gedurende 2 jaar.

Met wie delen we deze informatie?

We delen informatie over bezoekers aan onze Site met:

  • serviceproviders die ons helpen de Site te beheren en verbeteren; en

  • sociale mediaproviders en andere websites zodat zij je advertenties kunnen aanbieden die je mogelijk interesseren.

We gebruiken derden, waaronder Contentsquare, om deze informatie te verzamelen maar de informatie wordt alleen verzameld op een manier dat niemand wordt geïdentificeerd. We doen geen pogingen om de identiteit van de bezoekers aan onze Site te achterhalen en geven Contentsquare hier ook geen toestemming voor.

We delen je informatie alleen met derden als:

  • we je toestemming daarvoor hebben;

  • het wettelijk verplicht is;

  • dit nodig is om onze gebruiksvoorwaarden, rechten of eigendom of de eigendomsrechten van een derde uit te oefenen;

  • dit nodig is in verband met de verkoop van ons bedrijf of zijn activa (in welk geval je informatie zal worden vrijgegeven aan onze adviseurs en eventuele adviseurs van toekomstige kopers, en zal worden overgedragen aan de nieuwe eigenaars); of

  • waar je toestemming hebt gegeven voor niet-essentiële cookies, kunnen we de gegevens verzameld uit niet-essentiële cookies delen met derden die deze diensten aan ons aanbieden in verband met deze gegevens, zoals het hosten en analyseren van deze gegevens.

2. Informatie je aan ons geeft wanneer je je inschrijft voor marketingdoeleinden bij ons

Als je je inschrijft om promotiematerialen te ontvangen van ons, zullen we je persoonsgegevens gebruiken voor directe marketingdoeleinden.

Hoe gebruiken we deze gegevens?

Met je toestemming, zullen we de gegevens die je aan ons hebt verstrekt (waaronder je voornaam, e-mailadres, geboortedatum en alle voorkeuren die je met ons hebt gedeeld (zoals je voorkeurswinkel)) gebruiken om promotionele informatie te verstrekken die (i) je hebt verzocht en (ii) waarvan we denken dat deze interessant is voor je.

We zullen alleen contact met je opnemen voor marketingdoeleinden via e-mail als je hiervoor uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven.

We zullen je geboortedatum gebruiken om te bevestigen dat je oud genoeg bent om bepaalde functies van de site te gebruiken. We kunnen je ook een promotionele e-mail sturen rond je verjaardag.

We zullen de informatie die we verzamelen door onze marketingactiviteiten ook gebruiken om:

  • inzicht te verkrijgen in de noden en interesses van onze klantenbasis;

  • de doeltreffendheid van onze marketingactiviteiten te beoordelen (bv. e-mail tracken om het aantal geopende en niet-bezorgde mails te bekijken);

  • onze gebruikers in te delen in groepen of segmenten (bv. informatie gebruiken over je persoonlijke of professionele interesses, demografische gegevens, ervaringen met onze producten en contactvoorkeuren);

  • onze advertenties te personaliseren en te richten door onze online advertentiepartners, waaronder sociale mediaplatformen; en

  • te meten en te begrijpen hoe onze gebruikers reageren op verschillende marketingactiviteiten zodat we ervoor kunnen zorgen dat onze activiteit goed gericht, relevant en doeltreffend is; en

  • ons te helpen beslissingen te nemen over de soorten advertenties die we kopen.

Voor meer informatie over hoe we cookies en gelijkaardige volgtechnologieën gebruiken voor de hierboven beschreven doelen, raadpleeg ons Cookiebeleid.

Wanneer we gegevens gebruiken om je een directe marketingmail te verzenden, doen we dit op basis van je toestemming.

Waar we informatie verwerken om te bepalen welke informatie we al dan niet moeten opnemen in onze directe marketing, is dit op basis van onze gerechtvaardigde zakelijke belangen bij het ontwikkelen en promoten van onze goederen en diensten en communicatie met je in overeenstemming met je wensen en verwachtingen. Je kan op elk moment bezwaar maken tegen het gebruik van je gegevens voor elk of alle van deze doelen.

We zullen deze gegevens ook gebruiken voor onze gerechtvaardigde belangen om toegang te verkrijgen tot professioneel advies en om ervoor te zorgen dat we de wettelijke verplichtingen naleven waaraan ons bedrijf onderhevig is.

Hoelang bewaren we deze informatie?

We bewaren je informatie niet langer dan nodig. We bewaren informatie voor directe marketingdoeleinden gedurende de periode dat je interesse hebt om onze marketingcommunicaties te ontvangen. We gebruiken volgtechnologie om ons te helpen bij het monitoren van de doeltreffendheid van onze e-marketing en we verwijderen contactgegevens uit onze database als we geen activiteit hebben gezien van de contactpersoon gedurende 2 jaar.

Als je je wilt uitschrijven of je e-mailvoorkeuren wilt beheren, kan je dit doen via het Preference Centre. Je kan naar het Preference Centre gaan door op de link te klikken onderaan in elke promotionele e-mail die we je verzenden.

Met wie delen we deze informatie?

We gebruiken tools van sociale mediaplatformen om onze producten te adverteren (zoals Facebook, Google, Tiktok, Snapchat). We kunnen voor dat doel je e-mailadres verstrekken aan het sociale mediaplatform in verhaspelde vorm zodat ze je gesponsorde posts kunnen aanbieden in je sociale mediafeed.

We kunnen de gegevens hierboven ook delen waar dit nodig is met onze leveranciers, serviceproviders en professionele adviseurs die ons diensten verlenen in verband met deze gegevens, zoals het hosten en analyseren ervan.

Wanneer je onze Site voor het eerst gebruikt, vragen we je toestemming om cookies en gelijkaardige technologieën te gebruiken om je meer relevante advertenties aan te bieden. Als je hiervoor toestemming geeft, zullen we deze informatie delen met derden voor dit doel. Je vindt hierover meer informatie in ons Cookiebeleid.

We delen je informatie alleen met derden als:

  • we je toestemming daarvoor hebben;

  • het wettelijk verplicht is;

  • dit nodig is om onze gebruiksvoorwaarden, rechten of eigendom of de eigendomsrechten van een derde uit te oefenen; of

  • dit nodig is in verband met de verkoop van ons bedrijf of zijn activa (in welk geval je informatie zal worden vrijgegeven aan onze adviseurs en eventuele adviseurs van toekomstige kopers, en zal worden overgedragen aan de nieuwe eigenaars).

3. Informatie die we verkrijgen via sociale media

Als je een bezoek brengt aan onze sociale mediapagina's, of afbeeldingen of comments post in verband met Primark op sociale media, kunnen we contact met je opnemen om te vragen of je wilt verschijnen in ons reclamemateriaal, of om je te vragen of we je kunnen helpen met een probleem met de klantenservice.

Welke informatie verzamelen we over je en hoe gebruiken we deze gegevens?

Primark heeft op verschillende manieren contact met zijn klanten op sociale media. Je vindt hierover meer informatie in ons Cookiebeleid.

  • We verzamelen informatie over je door sociale mediakanalen zoals Facebook, Instagram, TikTok en Twitter, en wanneer we deze kanalen gebruiken voor reclame, analysedoeleinden, of om je profiel te verrijken met Primark. Het kan gaan om alle sociale media-informatie die openbaar verkrijgbaar is zoals je handles op sociale media, interacties en openbare posts op sociale media, je "likes" en andere reacties, je connecties op sociale media, je openbare foto's, of de foto's die je aan ons verzendt door ons te vermelden of het volgen van onze sociale mediaposts door “handles” of “hashtags”, comments of berichten te gebruiken die je publiek of privaat met ons deelt op sociale mediaplatformen. We kunnen ook ook indirect informatie verkrijgen van sociale mediabedrijven wanneer we adverteren op deze platformen, waaronder je deelname en lidmaatschap bij bepaalde topics en/of groepen, je profielinstellingen en voorkeur en je gedrag op verschillende platformen die eigendom zijn van hetzelfde bedrijf.

  • Als je sociale mediasites bezoekt, zal de sociale mediasite statistische informatie met ons delen over de manier waarop onze Site wordt gebruikt. Dit is geaggregeerde informatie die niet kan worden gebruikt om je te identificeren. De statistische gegevens vertellen ons bijvoorbeeld het leeftijdsbereik van onze bezoekers en of het mannen of vrouwen zijn.

  • Als je afbeeldingen uploadt op je Instagram account met de hashtags #Primania en/of #Primark, kan je worden benaderd om te vragen of je je afbeelding wilt laten selecteren voor in de Primania Gallery op onze Site. Je vindt meer informatie hierover in de gebruiksvoorwaarden van onze Website en de Primania Gallery voorwaarden. Als je afbeelding wordt geselecteerd voor de Primania Gallery, ontvang je een Instagram comment van @primark (Instagram) om je toestemming te vragen om je afbeelding en gebruikersnaam op sociale media te gebruiken in onze galerij. Denk eraan dat iedereen in de afbeelding zijn of haar toestemming moet hebben gegeven voordat de afbeelding kan worden gepost in de Primania Gallery, samen met ouderlijke toestemming waar vereist, Als je de voorwaarden van de Primania Gallery aanvaardt, kunnen we je afbeelding en gebruikersnaam op sociale media ook gebruiken in onze posts op sociale media, op onze website, in onze winkels en in onze marketingcommuncaties, waaronder in onze e-mails en op sociale mediakanalen. De externe partij die de Primania Gallery beheert namens ons kan ook andere persoonlijke gegevens verzamelen, zoals je naam en e-mailadres in interacties met je in verband met de Primania Gallery, die zij namens ons verzamelen en gebruiken

Wanneer we je persoonsgegevens gebruiken voor deze doelen doen we dit voor gerechtvaardigde belangen om onze diensten te beheren en te verbeteren, ons merk te promoten en klantenservices te beheren. We zullen deze informatie niet verwerken voor deze doelen als dat een ongerechtvaardigde inmenging zou zijn in je eigen belangen, rechten en vrijheden.

Hoelang bewaren we deze informatie?

Als het gaat om afbeeldingen die oorspronkelijk werden gepost op sociale media, kan de klant de foto op elk moment verwijderen van zijn of haar sociaal media-account. De afbeelding zal dan ook verwijderd zijn van onze Site. We verwijderen ook foto's van onze Site op verzoek van klanten, zoals vermeld in onze Gemeenschapsrichtlijnen.

Wij bewaren sociale media-afbeeldingen die niet worden verwijderd door de klant voor maximaal 2 jaar vanaf de datum dat ze werden gepost op onze Site.

Met wie delen we deze informatie?

We delen je informatie met serviceproviders die ons helpen met interacties op sociale media. Als je ermee instemt dat we je afbeelding mogen gebruiken in onze materialen, dan zal deze worden gedeeld telkens als ze openbaar wordt gebruikt.

We delen je informatie alleen met derden als:

  • we je toestemming daarvoor hebben;

  • het wettelijk verplicht is;

  • dit nodig is om onze gebruiksvoorwaarden, rechten of eigendom of de eigendomsrechten van een derde uit te oefenen; of

  • dit nodig is in verband met de verkoop van ons bedrijf of zijn activa (in welk geval je informatie zal worden vrijgegeven aan onze adviseurs en eventuele adviseurs van toekomstige kopers, en zal worden overgedragen aan de nieuwe eigenaars).

4. Informatie die je aan ons verstrekt wanneer je een vragenlijst invult

Hoe gebruiken we deze gegevens?

Als je een vragenlijst invult, zal men je vragen om je contactgegevens te verstrekken en zullen we de door jou verstrekte persoonsgegevens gebruiken om onze kennis van de behoeften en interesses van onze klanten en contacten beter te begrijpen.

Wanneer we persoonsgegevens gebruiken voor deze doelen, doen we dit voor gerechtvaardigde belangen om onze goederen en diensten te ontwikkelen.

Hoelang bewaren we deze informatie?

Informatie die we bijhouden met het oog op marktonderzoek wordt doorgaans niet langer dan 12 maanden bijgehouden in een vorm die je zal identificeren.

Met wie delen we deze informatie?

We delen deze gegevens waar nodig met onze leveranciers, serviceproviders en professionele adviseurs.

We delen je informatie alleen met derden als:

  • we je toestemming daarvoor hebben;

  • het wettelijk verplicht is;

  • dit nodig is om onze gebruiksvoorwaarden, rechten of eigendom of de eigendomsrechten van een derde uit te oefenen; of

  • dit nodig is in verband met de verkoop van ons bedrijf of zijn activa (in welk geval je informatie zal worden vrijgegeven aan onze adviseurs en eventuele adviseurs van toekomstige kopers, en zal worden overgedragen aan de nieuwe eigenaars).

5. Informatie die je aan ons verstrekt wanneer je deelneemt aan een wedstrijd, prijstrekking of promotie

Hoe gebruiken we deze gegevens?

Wanneer je deelneemt aan een wedstrijd, prijstrekking of promotie, verzamelen we persoonsgegevens over je als onderdeel van je deelname. We gebruiken dit om onze wedstrijd uit te voeren, resultaten te communiceren waar dit relevant is en om prijzen te leveren. Wanneer we je persoonsgegevens gebruiken voor deze doelen, doen we dit omdat we deze informatie moeten verzamelen en gebruiken om ons contract met je uit te voeren in overeenstemming met onze promotieregels. De voorwaarden van de wedstrijd, prijstrekking of promotie zullen beschrijven hoe we je gegevens zullen gebruiken.

Als je een gelukkige winnaar bent van een wedstrijd, prijstrekking of promotie, gebruiken we je gegevens op bijkomende manieren. We kunnen meer bepaald informatie vrijgeven aan de autoriteiten. Als je bezwaar maakt voordat we de informatie hebben vrijgegeven, zullen we rekening houden met je redenen, maar we zijn mogelijk nog steeds vereist om deze informatie te onthullen, als we bijvoorbeeld moeten aantonen dat het om een geldige prijs ging.

We vragen winnaars ook om akkoord te gaan met redelijke publiciteit en we gebruiken de namen van winnaars en andere gegevens die werden verstrekt als onderdeel van die publiciteit (zoals foto's) om je prijs en ons merk te publiceren. We gebruiken je informatie op deze manier aangezien het in ons gerechtvaardigde belang is om de winnaar(s) te publiceren, maar je kan op elk moment bezwaar maken tegen ons gebruik van deze gegevens door contact met ons op te nemen zo snel mogelijk nadat je bent te weten gekomen dat je hebt gewonnen.

Hoelang bewaren we deze informatie?

Informatie die we hebben in verband met het beheer van wedstrijden, prijstrekkingen, en promoties wordt doorgaans 6 jaar bijgehouden.

Met wie delen we deze informatie?

We delen deze gegevens waar nodig met onze leveranciers, serviceproviders en professionele adviseurs.

We delen je informatie alleen met derden als:

  • we je toestemming daarvoor hebben;

  • het wettelijk verplicht is;

  • dit nodig is om onze gebruiksvoorwaarden, rechten of eigendom of de eigendomsrechten van een derde uit te oefenen; of

  • dit nodig is in verband met de verkoop van ons bedrijf of zijn activa (in welk geval je informatie zal worden vrijgegeven aan onze adviseurs en eventuele adviseurs van toekomstige kopers, en zal worden overgedragen aan de nieuwe eigenaars).

6. Informatie die je aan ons geeft wanneer we je contact opneemt met het klantenserviceteam.

Als je telefonisch, via e-mail of online via sociale media of een online formulier contact opneemt met ons klantenserviceteam, zullen we je gegevens gebruiken om je verzoek te behandelen.

Welk informatie verzamelen we over jou?

We verzamelen de volgende informatie over je:

Informatie die je bewust aan ons verstrekt

  • Je naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, instant messaging ID, gebruikersnaam op sociale media;

  • Informatie die je vermeldt in elke correspondentie die je verzendt naar ons (al dan niet door een ingevuld "Neem contact met ons op" formulier, door sociale media, e-mail, post of anderszins)' en

  • Speciale categorieën van persoonsgegeven die je kiest om aan ons te verzenden, zoals foto's, medische informatie, informatie over je persoonlijke omstandigheden, en specifieke informatie over de reden waarom je contact met ons opneemt.

Informatie over je interacties met ons

  • Informatie over je gebruik van onze Site, zoals verkeersgegevens, locatiegegevens, en andere communicatiegegevens; en

  • informatie over je computer, waaronder je IP-adres (en locatie), besturingssysteem en browser type. Dit zijn statistische gegevens die je niet specifiek identificeren.

Hoe zullen we je gegevens gebruiken?

We zullen je gegevens gebruiken:

  • om een antwoord te geven op je vraag en/of je klacht op te lossen;

  • ten behoeve van kwaliteitscontrole en interne rapportage en om trends te identificeren;

  • om professioneel advies te verkrijgen en onze wettelijke verplichtingen na te komen;

  • ten behoeve van systeemadministratie en interne boekhouding;

  • om de prestatie en het gebruik van onze Site te evalueren;

  • om je betere services aan te bieden; om je in staat te stellen om deel te nemen aan interactieve functies van de Site wanneer je ervoor kiest om dit te doen; en

  • om het gebruik van de Site te monitoren om ons te helpen ze te ontwikkelen en onderhouden.

Je gegevens worden verwerkt door ons:

  • omdat dit nodig is voor onze gerechtvaardigde belangen die wij nastreven in verband met het beantwoorden en behandelen van je verzoek en/of klacht;

  • omdat dit nodig is voor de gerechtvaardigde belangen om de interne administratieve bestanden te onderhouden;

  • omdat dit nodig is voor onze gerechtvaardigde belangen in verband met het beheer, werking en verbetering van de Site;

  • omdat dit nodig is voor onze gerechtvaardigde belangen in verband met kwaliteitscontrole en zakelijke planning; en

  • als het gaat om gevoelige persoonsgegevens (zie hierna), omdat je ons uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven; en/of om wettelijke rechten te stellen, uit te oefenen of te verdedigen.

We zullen je persoonsgegevens niet verwerken ten behoeve van onze gerechtvaardigde belangen die hierboven worden beschreven als dat een ongerechtvaardigde inmenging zou zijn in je eigen belangen, rechten en vrijheden.

Hoelang bewaren we deze informatie?

Waar mogelijk zullen we je gegevens gebruiken in een vorm die je niet identificeert. We zullen je gegevens alleen bewaren in een vorm die je identificeert zolang dat nodig is om verzoek/klacht af te handelen en voor onze administratie. Dit betekent dat we je persoonsgegevens gewoonlijk niet langer dan 6 jaar bewaren. Je gegevens kunnen langer worden bewaard als dat nodig is om een geschil op te lossen.

We kunnen je gegevens vrijgeven aan de volgende recipiënten:

  • onze serviceproviders;

  • onze professionele adviseurs;

  • gelieerde Primark bedrijven die een relatie hebben met je (waar dit nodig is om je verzoek of vraag te onderzoeken of op te lossen);

  • overheidsinstanties of het gerecht (waar vrijgave wettelijk vereist is, of nodig is zodat we onze wettelijke rechten kunnen uitoefenen, of dat derden hun wettelijke rechten kunnen uitoefenen, of dat overheidsinstanties hun functies kunnen uitoefenen in het openbare belang); of

  • commerciële partners (waar vrijgave vereist is in verband met de verkoop van een bedrijf of zijn activa).

Naar waar wordt de informatie overgedragen?

Door ons verzamelde informatie wordt gedeeld met serviceproviders waarvan sommige zich buiten de Europese Economische Ruimte en het VK bevinden, in landen die niet dezelfde gegevensbeschermingswetten hanteren als de Europese Economische Ruimte en het VK.

Wanneer we gegevens overdragen van de Europese Economische Ruimte naar het VK, vertrouwen we op het adequaatheidsbesluit van de Europese Commissie ten aanzien van het VK, die het VK erkent als een jurisdictie die persoonsgegevens op een gelijkaardig niveau beschermt als in de Europese Unie.

Waar we gegevens overdragen van de Europese Economische Ruimte of het VK naar elke jurisdictie die niet is erkend door de Europese Commissie of de Britse overheid om een gelijkaardig beschermingsniveau van persoonsgegevens aan te bieden zoals in de Europese Unie of het VK, vertrouwen op de gegevensbeheerder naar gegevensverwerker reeks van modelcontractbepalingen die de Europese Commissie voor dit doel heeft goedgekeurd.

Als je meer informatie nodig hebt over deze veiligheidsmaatregelen, neem dan contact met ons op door een mail te verzenden naar dataprotection@primark.com.

Kinderen

Gebruikers van de Site moeten ten minste 16 jaar zijn en zich inschrijven om regelmatig e-mails te ontvangen. We verzamelen niet bewust persoonsgegevens van kinderen jonger dan 16 jaar. Als je jonger bent dan 16, verzend dan geen persoonsgegevens naar onze Site. We moedigen ouders en voogden aan om het internetgebruik van hun kinderen te bewaken en te helpen deze verklaringen na te leven door hun kinderen instructies te geven dat ze nooit persoonsgegevens mogen verstrekken aan onze Site zonder hun toestemming. Als je een reden hebt om te geloven dat een kind jonger dan 16 persoonsgegevens aan ons heeft verstrekt, neem dan contact met ons op met behulp van de onderstaande contactgegevens.

Je rechten

Je hebt een aantal wettelijke rechten over de persoonsgegevens die we bijhouden over jou. Deze rechten geven je controle over hoe je gegevens worden gebruikt en beheerd.

  • Je kan ons op elk moment vragen om je een kopie van je persoonsgegevens te geven. In verband met de persoonsgegevens die je aan ons hebt verstrekt, die we bijhouden om een contract aan te gaan met ons of op basis van je toestemming, heb je het recht om ons om een kopie te vragen van deze informatie in een gestructureerd, vaak gebruikt en door een machine leesbaar formaat, zodat je het kunt hergebruiken of delen met andere organisaties.

  • Als je denkt dat de persoonsgegevens die we over je bijhouden niet correct of onvolledig is, kan je ons vragen om ze te corrigeren of aan te vullen.

  • In sommige gevallen, heb je ook het recht om bezwaar te maken tegen onze verwerking van je gegevens en kan je ons vragen om ons gebruik van je gegevens te beperken en ze te verwijderen.

  • Waar onze verwerking van je persoonsgegevens is gebaseerd op je toestemming, heb je het recht om je toestemming voor een dergelijke verwerking in te trekken.

  • Je hebt het recht (of om de derde aan te wijzen die hiertoe bevoegd is) om instructies te stellen voor de opslag, verwijdering of communiceren van je persoonsgegevens na je overlijden.

Er zijn wel wat uitzonderingen op deze rechten. We kunnen bijvoorbeeld je gegevens niet verwijderen als we wettelijk verplicht zijn om ze te bewaren of bij te houden in verband met een contract met jou. Toegang tot je gegevens kan ook worden geweigerd als het beschikbaar maken van de informatie persoonlijke gegevens over je zou onthullen aan een andere persoon of als we dergelijke informatie wettelijk niet mogen onthullen.

Als je een van deze rechten wilt uitoefenen, moet je contact met ons opnemen met behulp van de onderstaande contactgegevens. We verzekeren dat je verzoek wordt afgehandeld door de relevante beheerder van je informatie.

Neem contact met ons op

Als je je wilt uitschrijven of je e-mailvoorkeuren wilt beheren, kan je dit doen via het Preference Centre. Je kan naar het Preference Centre gaan door op de link te klikken onderaan in elke promotionele e-mail die we je verzenden.

Vragen, opmerkingen of verzoeken over dit privacybeleid zijn welkom en moeten worden verzonden naar dataprotection@primark.com.

Als je je zorgen maakt over de manier waarop je persoonsgegevens behandelen, heb je het recht om een klacht in te dienen bij de gegevensbeschermingsautoriteit van het land waarin je woont, werkt, of waar je denkt dat een overtreding heeft plaatsgevonden.

Deze privacyverklaring wordt regelmatig herzien. Deze privacyverklaring werd voor het laatst bijwerkt op 20 juni 2023.